Sint Piter boom

Swarte Pyt en Sint Piter bij de Sint Piter boom (foto: Alice Groen).

Sint Piter en Swarte Pyt bezoeken hun eigen boom

Sint Piter en Swarte Pyt hebben vandaag in het geheim een bezoek gebracht aan de Sint Piter boom. De Sint Piter boom is in 1996 symbolisch geplant door Sint Piter en burgemeester Ype Dijkstra in de nieuwe wijk Meinga, toen de laatste grote uitbreiding van Grou. Sint Piter was altijd nauw verbonden met het oude Grou. Daar staat ook de Sint Piterkerk en komt hij aan met de boot.

Om ook de bewoners van de uitbreidingswijken ook te verbinden met het Sint Piterfeest is het idee ontstaan om een Sint Piter boom in Meinga te planten. De boom is het symbool van eenheid.

De door Sint Piter geplante ’boom' was in eerste instantie een grote versierde tak, bevestigd aan een paal. Door de vorst was de grond bevroren en kon er niet geplant worden. Later is de boom, een goudes, geplaatst op de huidige plek en is er een plaquette bij geplaatst. Hij is gefinancierd door het Sint Piterkomitee.

Sint Piter merkte bij zijn bezoek aan de boom dat hij niet helemaal optimaal groeit. Hoe dit moet verbeterd weet hij niet. Wellicht kan iemand hem een tip geven: info@sintpiter.nl