Peter Wouters en Jeroen v/d Meer

Jeroen als hekse Hotske (mearke 2017)

 

Peter Wouters

 

 

 

Peter en Jeroen: Sint Piter is een en al gezelligheid!

Peter en Jeroen, vorig jaar hebben jullie voor het eerst meegedaan aan het mearke. Maar zijn jullie eigenlijk geboren en getogen Grousters en waar kennen we jullie van?

Peter
Ik ben Peter Wouters, en nee, ik ben niet geboren in Grou maar in Beers. Na veel verschillende werkzaamheden in de horeca ben ik nu eigenaar van restaurant Oan't Wetter op de camping in Grou.

Jeroen
Mijn naam is Jeroen van der Meer, zoon van Femmy en Jaap-Jan en ik woon al mijn hele leven (20 jaar) in Grou.  Vorig jaar had ik de geweldige rol van hekse Hotske in het mearke Heksen.  

Waarom doe je mee aan het mearke?
Peter
In het verleden heb ik 10 jaar lang aan de sprookjes in Akkrum, Terhorne en aldeboarn meegewerkt als licht- en geluidsman. Daar ben ik een beetje besmet met het ‘mearkevirus’ en de saamhorigheid die je in zo’n week met elkaar hebt.

Twee jaar terug ben ik bij het mearke geweest en het leek me wel heel leuk om me voor het Sint Pitermearke in te zetten. Daar rolde vorig jaar een kleine rol uit.

Jeroen
Ik vind toneelspelen echt superleuk, ook om mensen een leuke avond te bezorgen. Het Sint Pitermearke ken ik natuurlijk vanuit mijn jeugd en ik ga er elk jaar naar toe. Ik vind het dan ook een hele eer om er zelf aan mee te mogen doen!

Wat vind je leuker om te doen: zingen of toneelspelen?

Peter
Spelen staat bij mij absoluut op de eerste plek; zingen is namelijk niet mijn sterkste punt, anders was ik wel zanger geworden ;-), maar het hoort er zeker bij. Ook dit jaar zitten er weer supermooie liedjes in.

Jeroen
Ik vind beide leuk. Het zingen hoort ook bij het mearke en maakt het compleet.

Heb je al eens eerder meegespeeld in een toneelstuk?

Peter
Ooit heb ik drie keer meegespeeld in toneelstukken in Terhorne. Ook dit was een super gezellige club om mee te oefenen. En natuurlijk was het nazitten ook super! Op mijn twaalfde ben ik een keer naar een toneelkamp geweest. Kinderen met een toneelambitie konden daar naar toe. Met tien anderen in Nederland waren we uitgekozen om samen met kinderen uit een aantal andere landen twee weken in Oostenrijk les te krijgen.

De leraren en spelers kwamen ook uit verschillende landen; dit was zeer bijzonder om mee te maken.

Jeroen
Ik heb op school in meerdere toneelstukjes gespeeld en vorig jaar heb ik meegedaan aan het mearke Heksen. 

Wat is je mooiste aandenken aan het Sint Piterfeest?

Peter
Het Sint Piterfeest is voor mij vooral een en al gezelligheid!

Jeroen
Wat ik het leukst vindt aan het Sint Piterfeest is de gezelligheid in het dorp. Ook is het echt een traditie in Grou; iedereen kent Sint Piter. Mijn leukste aandenken aan het mearke is toch wel dat ik vorig jaar voor het eerst mee heb mogen doen aan het mearke; ik vond het echt geweldig!