• Header_fotolijstjes_algemeen-2018

Oankomst Sint Piter

Het spektakel op zaterdagmorgen is de aankomst van Sint Piter

PITER2 pier van der heideOp zaterdag 17 februari komt Sint Piter weer naar Grou. Traditiegetrouw wordt Sint Piter bij zijn aankomst door de kinderen, hun ouders en andere toeschouwers verwelkomd. Er zullen dit jaar weer heel veel mensen op de kade staan te zwaaien. Het is één van de hoogtepunten van deze unieke Grouster traditie.

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 starten al om 9.50 uur op het parkeerterrein van Friesma State bij de eigen leerkracht(en). Friesma State is ook dit jaar het start- en eindpunt van de optocht. Om 10.00 uur gaan de kinderen in optocht, aan een lang dik touw, met muziekkorps Apollo, naar de Nieuwe Kade. Sint Piter en Swarte Pyt zullen daar om 10.30 uur aankomen met de boot of misschien wel anders.

Na het officiële welkom op It Grien gaan Sint Piter en Swarte Pyt, de kinderen en Apollo in optocht door het dorp terug naar Friesma State. De optocht eindigt weer bij Friesma State. Hier aangekomen krijgen de kinderen van de basisscholen binnen nog een taaipop, waarna iedereen naar huis kan gaan. Omdat het erg koud kan zijn in februari, en we soms ook even moeten wachten en stil moeten staan, zijn warme kleren heel erg gewenst! Soms worden ze namelijk vergeten en dan hebben de kinderen het nodeloos koud.