• Header_fotolijstjes_algemeen-2018

Spelen met Swarte Pyt yn'e sporthal

Swarte Pyt yn ‘e sporthal

De kinderen hebben de mooiste middag van het jaar in de sporthal als ze samen met Swarte Pyt kunnen spelen. Sinds vele jaren wordt op de woensdagmiddag “Swarte Pyt yn ‘e sporthal” georganiseerd. Het is een druk bezochte middag voor de basisschoolkinderen van groep 1 t/m groep 6. De kinderen mogen deze middag – van 14.15 tot 15.45 uur – vrij spelen op de vele toestellen en kunnen spelletjes doen waarmee prijzen zijn te verdienen. Swarte Pyt komt langs om samen met de kinderen een groot feest te maken.

Een grote groep vrijwilligers begeleiden de kinderen, daar waar dat nodig is. Er staan vrijwilligers klaar om te helpen bij verschillende onderdelen. Het is altijd een dolle boel met o.a. touwzwaaien, reactiespel, minitrampoline, raadspelletjes en allerlei gooi- en behendigheidsspelletjes.

Voor de allerkleinsten is een speciale 'beukerhoek' ingericht waar ze ook kunnen glijden en op een driewieler rijden. En dan…plotseling…daar is Swarte Pyt ook. Kan hij ook badmintonnen of op het luchtkussen springen? Zou hij genoeg pepernoten bij zich hebben?

- Entree: € 2,00 (graag gepast betalen, vanwege weinig kleingeld).

- Gymschoenen zijn verplicht, want op sokken is het te gevaarlijk.

- Betreden is op eigen risico.

- Kinderen moeten de hele middag onder begeleiding van een volwassene (ouder, grootouder of oppas) zijn.

- En na afloop heeft Swarte Pyt nog een lekkere verrassing.