• Header_fotolijstjes_geschiedenis

Sint Pitermearke 2016

 

Sint Piter mearke 2016

Het Sint Piter Mearke wordt dit jaar voor de 66e keer gespeeld.

Katharina Katharina yn it Guozzebrief

Het mearke 2016 is het stuk ‘Katharina Katharina in het Ganzenbord’. Het is in 2001 geschreven door Heleen Verburg voor professioneel theatergezelschap Artemis, die speciaal voor jongeren theater maakt. Vorig jaar waren alle voorstellingen uitverkocht en met dit verrassende stuk zal dat waarschijnlijk ook weer zo zijn!

Het is een uniek toneelstuk met veel fantasie en een interessant levensthema voor  jong en oud. Je kan spreken over een modern sprookje, een volksvertelling dat gebruik maakt van magie en fantasie waar problemen van het leven overwonnen worden. Het leven verloopt niet altijd zoals jij wilt en dat ondervindt Katharina Katharina ook. Ze draagt een dubbelnaam omdat de ouders dubbel blij met haar zijn.

Het is een meeslepend verhaal over een eigenwijs meisje dat alles wil en altijd wil winnen. Ze wil ganzenborden, alleen niemand wil met haar spelen.  Ze is zo kwaad dat ze al stampvoetend door de vloer heen zakt en terecht komt in een levensgrote  levensecht ganzenbord. Door te gooien met de dobbelstenen en het ganzenbordspel te spelen wordt Katharina Katharina ouder en ouder, ze doorloopt alle levensfasen.  Elk vakje is een leeftijd van 1 tot en met 63, van de put tot en met  het paradijs. Ze komt in gekke situaties terecht waar ze wonderlijke types ontmoet.

Het ganzenbord staat voor het  leven dat niemand in de hand heeft en waar het draait om geluk, onrechtvaardigheid,  kwaadheid, kansen. De dobbelstenen, het lot, bepalen het levensverloop. Ze  brengen  geluk of ongeluk.  Katharina Katharina ondergaat vele problemen en leert omgaan met tegenslagen in het leven.

De útfierings binne yn Hotel Oostergoo
Nieuwe Kade 1, Grou, 0566 - 62 13 09