• Header_fotolijstjes_Mearke

Het Sint Pitermearke 2015 “De winterkeniginne”

voorpagina

In 2015 bestond het Sint Pitermearke 65 jaar, althans we voerden het 65-ste Sint Pitermearke op. Men kon dit keer dan ook niet om het sprookje heen, je moest er geweest zijn! Vandaar dat we dat jaar flink uitpakten. Er was gekozen voor een ontroerend, eigentijds en toch een prachtig klassiek winter-sprookje.

Het stuk is geschreven door Koos Meinderts, die naast kinderboeken ook voor volwassenen schrijft. Dit doet hij alleen of in samenwerking met zanger/cabaretier Harrie Jekkers, met wie hij ook liedjes schrijft. Het verhaal van het toneelstuk, door ons vertaald als “De Winterkeninginne”, is ook in boekvorm verschenen met de titel: Het sneeuwmeisje.

“De Winterkeninginne”
“De Winterkeninginne” is een theatervoorstelling met ontroerende muziek, dat boeiend is voor zowel jong als oud (in die zin is het oprecht een familie-voorstelling). Het stuk is zowel ontroerend als humoristisch en wordt dit jaar gespeeld door maar liefst twaalf spelers: (oud)leerkrachten, ouders, oud-spelers en andere enthousiaste Grousters. Schrijver: koos Meinderts en Harrie Jekkers. Vertaald door: Annadora Kleiterp en Hans Nieuwen-huis. Regie is in handen van Saskia van Vliet.

--------------------------------------------------

Komt allen!
We roepen van harte alle vaders, moeders, pakes, beppes, ooms en tantes op om te komen kijken, zodat ook zij kunnen meepraten met de verhalen van hun kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes. Heeft u het mearke nog nooit bezocht? Probeert u het een keer! Het mearke is namelijk niet alleen voor de kinderen prachtig ook volwassenen zullen er met plezier en ontroering naar kijken. We kunnen alvast verklappen: een belevenis wordt het zeker!

Kaartverkoop
U kon uw kaarten voor het Sint Pitermearke vanaf maandag 2 februari bij Bruna Friso kopen.

Het Sint Pitermearke wordt opgevoerd in Hotel Oostergoo aan de Nieuwe Kade 1.