Elke woensdag stellen we aan de hand van een aantal vragen één van onze mearke spelers aan jullie voor. Dit keer is Sytske Jongsma aan de beurt!

Sytske, welke rol speel jij in het mearke?
Ik speel Matilde, een heel slim meisje die gek is op het lezen van boeken. De ouders van Matilde vinden haar maar raar en eigenlijk is ze ook helemaal niet gewenst in het gezin. Haar vader blijft haar maar “jongen” noemen en als Matilde eens heel erg boos wordt ontdekt ze dat ze bijzondere krachten bezit.

Hoelang acteer je al?
Acteren doe ik al vanaf de middelbare school. Ik beleef er veel plezier aan om met een groep mensen een mooie voorstelling neer te zetten. Ik mocht al in meerdere mearkes meespelen en ben dolblij dat ik dit jaar deze prachtige rol mag spelen.

Wat vind je het leukste aan je rol in Matilde?
Matilde is een slim, lief maar soms ook pittig dametje met hele bijzondere krachten. Het is heel leuk om te proberen al die verschillende kanten te laten zien.

Welke zin vind je het leukst om te zeggen tijdens het mearke?
“Lit him gean, do dikke bullebak!”

Tot slot: wil je nog iets zeggen tegen alle Sint Piterfans?
Het Sint Piter feest is een prachtige traditie waar jong en oud ieder jaar weer van geniet. Ik ben trots op ons dorp dat we er met z’n allen zoiets moois en speciaals van maken. Ik ❤️ Sint Piter