GROU – Brecht Wassenaar uit Leeuwarden is de nieuwe regisseur van it Sint Pitermearke. De 31-jarige freelance regisseuse, actrice en theaterdocent heeft erg veel zin om te beginnen met het toneelstuk in samenwerking met Grousters. “Dat is echt iets wat fan út it doarp sels komt en dat fyn ik wol hiel leuk”, vertelt Brecht. 

Ik bin der noch nea west, mar ik haw der wol fan heart en in hiel protte sin yn”, aldus de Brecht Wassenaar over haar nieuwe functie als regisseuse van it Sint Pitermearke. Haar geduld wordt echter wel op de proef gesteld, want ze zou eigenlijk het Mearke van februari 2021 al regisseren. Dit kon door de COVDI-19 niet doorgaan. Ze heeft daarom geholpen met de regie van de Noflike Sint Piterjûn en er wordt alweer voorzichtig gekeken naar it Mearke van 2022. 

Eerder regisseerde zij al diverse dorpsvoorstellingen en de Iepenloftspullen in Friesland. Nu heeft de opvolgster van Anja Steegstra erg veel zin om aan de slag te gaan met it mearke in Grou. “Dat is echt iets wat fan út it doarp sels komt en dat fyn ik wol hiel leuk”, vertelt ze. 

Naast regisseren is Brecht ook actief als actrice en theaterdocent. Zo speelt ze regelmatig bij Tryater. Twee jaar geleden speelde ze in Tryater voorstelling ‘Dorp Europa’, die onder andere bij Van Vuren Deuren in Grou te zien was. Kinderen kunnen Brecht onder andere herkennen van haar rol in het programma van Omrop Fryslân; Kening Hert & Harry Hazze. Als theaterdocent geeft ze aan diverse leeftijden les en ook op diverse plekken. Bijvoorbeeld aan studenten van de NHL, maar onlangs heeft ze ook op de BSO van de Twa Fisken een workshop gegeven. 

Grou is voor de freelance actrice, regisseur en theaterdocent dus bekend terrein en dichtbij. Bovendien is ze het afgelopen Sint Piterfeest dus al enigszins betrokken geweest. Aan it Mearke 2022 denkt ze stiekem wel al een beetje. Bovendien heeft ze nog het idee van it Mearke 2021 in haar hoofd. “Alles stiet noch iepen, behalve de kar fan it stik”, onthult ze. Welk stuk het wordt, laat ze nog als verrassing. Het staat dan ook nog in de kinderschoenen, want het moet nog vertaalt worden en de rollen moeten nog worden bekeken. Bovendien heeft ze nog even de tijd, maar het Sint Piterkomitee is in ieder geval erg blij dat Brecht Wassenaar de nieuwe regisseur van het Sint Pitermearke is. 

Nog meer weten over Brecht? Kijk dan op de website: http://www.brechtwassenaar.nl