Aan de hand van een aantal vragen leren we de schrijvers en illustratoren van It grutte Sint Piter ferhaleboek beter kennen.  Dit keer is het de beurt aan Marijn van der Wateren.

Marijn, hoelang illustreer  je al (kinder)verhalen?
Sinds 2019 echt prenten- en kinderboeken. Daarvoor heb ik veel lesmateriaal voor schoolboeken en spellen geïllustreerd.

Wat is jouw band met het Sint Piterfeest?
Ik woon niet in Grou en kan ook geen Frysk. 😉 En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het feest van Sint Piter dus ook niet kende. Doordat ik een heel leuk contact heb overgehouden met Uitgeverij Louise (uit Grou), naar aanleiding van een eerder gezamenlijk boek, ben ik voor dit boek gevraagd.

Wat is je favoriete tekening in het boek? 
Eigenlijk heb ik twee favoriete tekeningen! De eerste hoort bij het verhaal ‘De kaai, de koer en de koekelor’. Sint Piter en Lytsemar die in de nacht het hek uitlopen van de Sint Piterkerk om samen de cadeautjes uit te gaan delen. Deze plaat heeft een beetje een magische sfeer die ik heel mooi bij het feest vind passen. Én voor de kenner herkenbaar Grou. De tweede hoort bij het ‘Oftelrymke’. Hier zit humor in de illustratie. Die zie je hoop ik pas in tweede instantie. Het beeldende verhaal laat ook zien dat het een beeld van deze tijd is door de drone in de lucht.

Welk persoon was het moeilijkst om te maken?
Aldemar, daarvoor heb ik toch wel heel goed naar de filmpjes moeten kijken om precies te weten wat voor een figuur dat is. Ik ben natuurlijk geen Grouwenaar 😉

Tot slot, wil je onze Sint Piterfans nog iets meegeven?
Wat een eer om een inkijkje te nemen in jullie traditie van het Sint Piterfeest. Ik vind het ook een hele mooie oplossing hoe jullie Aldemar hebben omarmt in het feest.