Terwijl de meeste mensen met deze temperaturen nog steeds niet aan Sint Piter denken, heeft onze regisseur Wybe Koldyk de wind eronder. De leescommissie en Wybe zijn eruit en de cast is compleet…. In februari 2024 speelt het Sint Pitermearke de voorstelling “Matilde”. Het sprookje is een vrije bewerking van het bekende boek van Roald Dahl.

Matilda

Matilde is een gevoelig, briljant meisje. Ze kan heel goed leren. Als ze anderhalf jaar oud is, kan ze al praten als een volwassene. Op driejarige leeftijd kan ze al lezen en voordat ze vijf jaar oud is, leest ze al boeken van wereldberoemde auteurs… Maar haar ouders begrijpen niets van Matilde en willen haar liever kwijt dan rijk. Waarom kijkt ze geen televisie zoals haar broer? Ze vinden Matilde onbeleefd als ze moeilijke vragen beantwoordt…..en waarom wil ze zo graag naar school?

Matilde wordt soms heel boos over al dit onbegrip en merkt dan dat ze een bijzondere kracht heeft. Een kracht die niemand anders heeft! Als Matilde op school zit, komt die kracht goed van pas als de vreselijke juf Bulstronk haar wil aanvallen. Ze bedenkt hele nare straffen om mevrouw Bulstronk, maar ook haar ouders op hun plek te zetten…..