Elke woensdag stellen we aan de hand van een aantal vragen onze Mearke spelers aan jullie voor. Dit keer is het de beurt aan Hendrika Vis-de Ruiter.

Hendrika, welke rol speel jij in het Mearke?
Ik heb twee rollen. Eén als dokter, die ‘onverwachts’ Matilde op de wereld zet. En ik mag Armanda spelen, dit is het klasgenootje van Matilde.

Hoelang acteer je al?
Dit is mijn eerste èchte mearke-ervaring. Iets wat al een tijdje op mijn ‘wishlist’ stond. Ik sta wel vaak op het podium, maar dan als trouwambtenaar. Ik vertel dan de lovestory van het bruidspaar en trouw het paar. Ik vind het in die rol belangrijker dat het bruidspaar staat ‘the shinen’ dan ikzelf. Door mee te spelen in het mearke ga ik dan ook best een beetje uit die comfortzone. Echt proberen iemand anders te zijn. Best lastig hoor.  Ik vind het mooi om te zien hoe de ervaren spelers dat doen en kan daar veel van leren. En van Wybe, de regisseur natuurlijk. Wybe heeft echt een goede mimiek, wanneer hij dingen even voordoet. 

Wat vind je het leukste aan je rol in Matilde?
Mijn rol als dokter is redelijk serieus, maar zeker ook grappig. En Armanda huppelt lekker mee met de klas. Ze valt het liefste niet echt op en is superbang voor mevrouw Bulstronk. Maar uiteindelijk durft ze toch op de barricades te gaan staan. Mooie rollen voor een ‘mearke-rookie’ ;-).

Welke zin vind je het leukst om te zeggen tijdens het Mearke en waarom is dit?
“Parsje, mefrou Wjirmhout. Parsje”. Die Wjirmhouts vind ik gewoonweg hilarisch. Ongemanierd en van de wereld vreemd. Als dokter verbaas ik me daarover. Net als de meeste andere personages trouwens.

Tot slot: wil je nog iets zeggen tegen alle Sint Piterfans?
Nog even wat promo 😊. Naast spelen in het Sint Pitermearke ben ik ook één van de schrijvers van It Grutte Sint Piter ferhaleboek dat rond februari verschijnt. Dus ‘drok mei Sint Piter’ dit jaar. Ik ben dan ook een echt Sint Piterfan.