Elke woensdag stellen we aan de hand van een aantal vragen één van onze mearke spelers aan jullie voor. Dit keer is onze laatste speler, Klaas Kooiker aan de beurt!

Klaas, welke rol speel jij in het mearke?
Ik heb twee kleine rollen: Bijleveld, het hulpje van directrice Bulstronk en ik speel de bakker.

Hoelang acteer je al?
Dit is mijn eerste keer…

Wat vind je het leukste aan je rol in Matilde?
Hij is kort maar hevig.

Welke zin vind je het leukst om te zeggen tijdens het mearke?
UUUuuuuuuuuuuuuuuuuu. Dit zeg ik om mij te melden bij Bulstronk.

Tot slot: wil je nog iets zeggen tegen alle Sint Piterfans?
Dit is mijn zevende mearke en mijn tweede rol. Ik ben een keer postbode geweest, maar toen had ik geen tekst. Nu ben ik het hulpje van Bulstronk met tekst en heb ik een hele korte rol. Dit doe ik naast mijn rol als toneelmeester. Hierbij ben ik vooral achter de schermen druk bezig. Het mearke Matilde is een leuke familievoorstelling voor jong en oud!