Elke woensdag stellen we aan de hand van een aantal vragen één van onze mearke spelers aan jullie voor. Dit keer is Jildou Hotsma aan de beurt!

Jildou, welke rol speel jij in het mearke?
Ik speel de rol van mevrouw Wjirmhout. Ik ben getrouwd met meneer Wjirmhout en heb 1 kind. Ow, nee! Ik heb twee kinderen. Ik moet hier nog steeds aan wennen! We hebben een zoon en een dochter, Michiel en Matilde. Ik heb het goed voor elkaar. Ik zie er goed uit, woon in een mooi huis en ben getrouwd met een succesvolle zakenman. Zeg nu eerlijk, goed voor elkaar of niet!?

Hoelang acteer je al?
Oeh, ik acteer al mijn hele leven. 😉 Vanaf mijn 18e mocht ik van mijn ouders meespelen bij Toneelvereniging Halbertsma in Wergea. Daar ben ik begonnen. Dit is mijn 3e Sint Pitermearke!

Wat vind je het leukste aan je rol in Matilde?
Mijn rol is lekker ‘tokkie’! 😀

Welke zin vind je het leukst om te zeggen tijdens het mearke en waarom is dit?
“Ik moat hjir it hiele húshâlden regelje! It iten rint net fansels nei de airfryer hear!” Typisch mevrouw Wjirmhout. Ze is liever bezig met haar haar en make-up.

Tot slot: wil je nog iets zeggen tegen alle Sint Piterfans?
Het wordt weer een feestje!